journalistencafé Nieuw Cultureel Burgerschap

9 mei 2008

Vrijdag 09 mei 2008 is er weer een Journalisten- en schrijverscafé van On File.
Op het programma staan de presentatie van het nieuwe nummer van Ex Ponto Magazine en een lezing over cultureel burgerschap door  Soheila Najand

‘In deze tijd van polarisatie is het misschien verstandig om je even terug te trekken en in je fauteuil van je zekerheid en veiligheid genieten. Alles even op afstand bekijken en zien dat het toch heel erg meevalt in dit land. Het is misschien niet zo gek om ook naar de mensen te luisteren over wie alle opschudding gaat. Wij migranten hoeven niet trots op Nederland te zijn om ervan te houden. Wij hoeven niet te assimileren om ons verbonden te voelen met dit land. Wij willen en wij zijn een deel van deze maatschappij.’ (Uit het voorwoord van ex Ponto  nr. 5)
Voor wie de kranten leest en het journaal kijkt, lijkt Nederland steeds xenofober te worden. De beweging daarnaast is minder zichtbaar. De beweging van al die mensen en organisaties die toenadering tot elkaar zoeken en samenwerken en samen leven op diverse manieren. Over de praktijk van dit samen leven en werken, de verwezenlijking van de nieuwe culturele toekomst spreekt Soheila Najand, directeur van Stichting InterArt (www.stichtinginterart.nl). Vervolgens is er gelegenheid to discussie.

On File Center – Singel 46, 1015 AB Amsterdam
Aanvang: 18:30 uur, zaal open: 18.00 uur
toegang gratis

« terug