Startdag TV idee (NFTVM)

7 mei 2008

tvideeDe 8e editie van de Dag van het TV Idee gaat op woensdag 7 mei 2008 van start in de filmzaal van de NFTA in Amsterdam.

De startdag is het begin van een traject waarin nieuwe makers, met elkaar en onder begeleiding van ervaren makers en producenten, werken aan hun TV idee. Op woensdag 18 juni worden de beste 24 plannen gepresenteerd aan de omroepen en producenten.

Inschrijven is nu al mogelijk; de deadline voor de inschrijving is vrijdag 2 mei!

 

De Dag van het TV Idee bestaat uit een traject van 6 weken. In deze periode kun je verschillende workshops volgen, onder meer over het beschermen van een idee, het schrijven van een format en het presenteren van een plan. Je krijgt lezingen van belangrijke mensen uit het vak en persoonlijke coachingsgesprekken met gerenommeerde tv-makers.

Aan het eind van het traject worden maximaal acht plannen van elke richting - drama, amusement, licht-informatief en documentair Ė gepresenteerd aan verschillende producenten en omroepen.

 

De Dag van het TV Idee wordt georganiseerd door de NFTVM met ondersteuning van de Media Academie, de Nederlandse Film en Televisie Academie en Binger Filmlab.

 

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden

« terug