Voorjaarsduik in de etnische media (Mira Media)

2 april 2008

Nieuwssite wereldjournalisten.nl bestaat de komende maand een jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert het een themamiddag voor mediaprofessionals bij allerlei soorten media.


PICT0084Als journalist werkzaam bij de reguliere media wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in onze multiculturele samenleving. Hoe kan dat beter dan door het bijhouden van het nieuws in de etnische media. Voor wie nog niet zo thuis is in deze media geeft de middag antwoord op vragen als: welke bladen zijn er? Welke etnische radio- en televisieprogrammaís mag ik niet missen? Welke internetfora zijn de moeite waard?

Verder geeft Rick van Dijk (Stimuleringsfonds voor de Pers) een presentatie over het inspirerende Amerikaanse voorbeeld New America Media dat er in slaagt om nieuws vanuit migrantenbronnen op een commerciŽle en tegelijk ideŽle wijze te distribueren, waarbij zowel de mainstream media als de migrantenbronnen (veelal zelf media) profijt hebben.Tenslotte is deze middag een unieke gelegenheid om te netwerken met je collegaís binnen de etnische- en mainstreammedia.

Gratis toegang; aanmelden via e.vergoossen@miramedia.nl
2 april 2008;  13.30 Ė 17.30 uur; gebouw E-Motive, Spuistraat 239; Amsterdam

Programmavoorjaarsduik.pdf
[100 KB]

programma

« terug