Feiten & cijfers (archief)

In de rubriek Feiten & cijfers legt Mira Media de link tussen onderzoeksgegevens en de actualiteit rond media en minderheden. Op basis van deze gegevens publiceren we vier keer per jaar onze eigen rapportage; bestaande uitgaven worden continu geactualiseerd.

Naast de samenstelling van Feiten & cijfers, verzamelt Mira Media ook andere belangwekkende publicaties. Met het aanbieden van de meest actuele gegevens informeert Mira Media journalisten, onderzoekers, mediaconsumenten en andere geïnteresseerden over relevante thema’s rond media en minderheden.

Om pdf-bestanden te lezen is het (gratis) programma Acrobat van Adobe nodig. Dit kan gedownload worden door de volgende link te volgen: www.adobe.nl/products/acrobat/readstep.html

Europees onderzoek naar discriminatie
17 november 2009 - Volgens ruim driekwart van de Nederlanders (80%) is er op grote schaal sprake van discriminatie op grond van etniciteit in Nederland. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van de Europese Commissie in het kader van de Eurobarometer. Van alle Europese burgers is gemiddeld 61% van mening dat discriminatie op grond van etniciteit wijdverspreid is ... lees verder »
Internationaal onderzoek naar satellietgebruik
9 november 2009 - Het bezit van een satellietschotel zegt niets over de mate van integratie. Dit concluderen onderzoekers van het internationale onderzoeksproject ‘Media & Citizenship’, geleid door Christina Slade van de Universiteit van Utrecht. Voor dit onderzoek zijn 2470 Arabischsprekenden in Londen, Amsterdam, Berlijn, Parijs, Stockholm en ... lees verder »
Nederlands-Marokkaanse jongeren negatief over de Nederlandse media
3 september 2009 - Driekwart van de Nederlands-Marokkaanse jongeren is het niet eens met de manier waarop de media aandacht besteden aan Marokkaans-Nederlandse probleemjongeren. Verder vindt eenderde van de Nederlands-Marokkaanse jongeren het Nederlandse rechtssysteem niet hard genoeg voor criminele leeftijdsgenoten. Raddraaiers moeten in de eerste plaats ... lees verder »
Bioscoopbezoek populair onder allochtonen
19 augustus 2009 - Allochtonen nemen de laatste jaren steeds vaker deel aan cultuuruitingen, al blijft het verschil met autochtonen groot. In de periode 1995-2007 gingen vooral meer Surinamers en Antillianen dan voorheen naar musea (van 21% naar 26%), ballet (van 3% naar 6%) en de bioscoop (van 57% naar 65%). Het bioscoopbezoek onder allochtonen lag in 2007 ... lees verder »
Allochtone werknemers bij de NPO en NOS
16 juli 2009 - Het percentage allochtone werknemers bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is nog steeds ver onder de maat, zo blijkt uit het jaarverslag van de NOS. Er zijn verschillende initiatieven om de instroom van allochtone werknemers te bevorderen. Zo begon de NOS in 2008 met het begeleiden van allochtone trainees. In 2008 maakte de NPO een begin ... lees verder »
Feiten & Cijfers over mediagebruik moslimgemeenschappen in Engeland
16 juli 2009 - In Engeland is recentelijk door het Change Institute een onderzoek verricht naar de diversiteit binnen dertien moslimgemeenschappen, waarin ook aandacht voor beeldvorming en mediagebruik. In deze Feiten & Cijfers gaan we specifiek in op het mediagebruik van deze groepen, die in grotere of minder grote aantallen ook in Nederland wonen en ... lees verder »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  artikel 1 t/m 6 van 60