Jongeren

Scripties binnen gekozen thema:

Invloed van media op religieuze beleving moslimjongeren

Thema: Jongeren 

De invloed van de media op de religieuze beleving van moslimjongeren in Nederland na de moord op Theo van Gogh Dit onderzoek gaat over de invloed van media in de religieuze beleving van moslimjongeren in Nederland na de moord op Theo van Gogh. Er is gekeken naar de manier waarop berichtgeving over islam en moslims effect kan uitoefenen op de ... lees verder »


Muziekvideo’s in een Multiculturele Jongerenwereld

Thema: Jongeren 

Een publieksonderzoek naar de ‘morele paniek’ omtrent meisjes uit Amsterdam Zuidoost De discussies in 2005 omtrent seks en geweld in muziekvideo’s vormen de aanleiding voor de scriptie van Avinanda Neslo. Het blijkt dat meisjes uit de Bijlmer steeds vaker seksuele diensten verrichten in ruil voor beloningen. Dit is een van de conclusies ... lees verder »


Ali B is het zat: hiphop, etniciteit en multicultureel burgerschap

Thema: Jongeren 

Een onderzoek naar de relatie tussen hiphop en de begrippen etniciteit en multicultureel burgerschap Aan de hand van tien diepteinterviews is onderzocht hoe Marokkaans-Nederlandse en autochtone jongens aan de hand van Ali B invulling geven aan de begrippen etniciteit en multicultureel burgerschap. Marokkaans-Nederlandse jongeren hebben vaak het ... lees verder »


Going back to create new roots!

Thema: Jongeren 

Een onderzoek over hoe de media een rol spelen bij de zoektocht van Hindoestaanse en Boeddhistische jongeren in Nederland naar hun roots Er wonen in Nederland veel jongeren met een Hindoestaanse en Boeddhistische achtergrond. De meesten zijn in Nederland geboren, maar zijn nieuwsgierig naar hun roots. Dit onderzoek gaat in op de vraag hoe de ... lees verder »