Lokale & Regionale Media

Scripties binnen gekozen thema:

Community radio in Zuid-Afrika, wat houdt dat in?

Thema: Lokale & Regionale Media 

Is dit druppels uit dieselfde kraan? Een onderzoek naar twee radiozenders: Radio KC en MFM 92.6 In de literatuur wordt community radio vaak aangeduid als radio door en voor een bepaalde groep mensen. Ook wordt gesproken over het interactieve element: mensen kunnen participeren in de programmering. In dit onderzoek wordt de vraag gesteld in ... lees verder »


Interculturaliteit in het programma 'Brabants Nieuws'

Thema: Lokale & Regionale Media 

De programma's van Omroep Brabant worden door allochtonen in de provincie nog niet veelvuldig bekeken, zo is gebleken uit diverse onderzoeken verricht door de PON, Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant. Het is voor de omroep van belang om ook aan deze, zeer diverse groep, aandacht te besteden in het kader van haar ... lees verder »


De slakom van Salto

Thema: Lokale & Regionale Media 

Lokale media en interculturaliteit in Amsterdam. De cultuurwethouder van Amsterdam, Hannah Belliot, ziet een belangrijke rol voor de lokale media om de interculturaliteit in de stad Amsterdam te bevorderen. De lokale media (televisie en radio) vallen in Amsterdam onder de organisatie SALTO. Deze scriptie gaat in op het open kanaal van SALTO om te ... lees verder »


Multiculturalisering van het televisie-aanbod

Thema: Lokale & Regionale Media 

Een kijk op Brabant in relatie tot Nederland. Algemeen gedachtegoed is dat de meeste allochtonen in de vier grote steden wonen: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daar speelt ook de politiek op in zoals bijvoorbeeld met het randstedelijke MTNL. Maar hoe zit het eigenlijk met multiculturalisering van de media in de rest van ... lees verder »