Nieuws

Universiteit Utrecht start met project 'Mediawijs door media maken"

16 juli 2017

Hoe maak je migrantenjongeren mediawijs en bereid je ze voor op een toekomst in Nederland? Het project Mediawijs door media maken (MMM) is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda. Binnen het project wordt onderzocht hoe migrantenjongeren, vluchtelingen in het bijzonder, ... lees verder »


Utrecht maakt werk van digitaal burgerschap

17 juni 2017

Wat is de rol van de digitale wereld op polariseringsprocessen? Wat doe je wanneer je teksten op internet tegenkomt die (groepen) mensen uit elkaar drijven? Grijp je in of neem je die teksten hoofdschuddend voor kennisgeving aan? Zijn er eigenlijk veel overeenkomsten tussen de online- en offline-werelden? Deze en vele andere vragen kwamen aan ... lees verder »


'Weerbare jongeren‚ weerbare professionals'

3 juni 2017

Onderwijzers, jeugdwerkers en andere professionals kunnen vanaf 1 september een beroep doen op het 'Kennisplatform voorkomen extremisme en polarisatie’ als zij vragen hebben over extremisme, radicalisering of over toenemende sociale spanningen. Het kabinet stelt het kennisplatform voor het sociaal domein in naar aanleiding van het advies ... lees verder »


OECD: Helft van vijftienjarige Nederlandse jongeren is buiten schooltijd twee tot zes uur per dag‚ of meer online. Bij alle Nederlandse jongeren is sprake van een toename van 38% sinds 2012.

21 april 2017

19 april 2017 publiceerde het OECD een internationaal onderzoek naar het welzijn en levensgenoegen onder vijftienjarige jongeren.  Voor Nederland komen wat betreft het internetgebruik de volgende resultaten naar voren: 48% van de Nederlandse jongeren wordt gekwalificeerd als ‘hoge internetgebruikers’ (twee tot zes uur per dag of meer ... lees verder »


Presentaties conferentie ouderen in de wijk 2017

15 april 2017

Donderdag 6 april 2017 organiseerden de Bibliotheken van Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam in samenwerking met Mira Media, als onderdeel van het gezamenlijke project Ouderen in de Wijk (OidW),  de werkconferentie ‘Je bent nooit te oud om te beginnen’. Centrale thema’s in deze werkconferentie waren: Empowerment van Kwetsbare ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  bericht 1 t/m 5 van 42