Nieuws

OidW Conferentie ’Je bent nooit te oud om te beginnen‚

22 maart 2017

    Donderdag 6 april 2017, 10:30 – 17:00 uur, Centrale Bibliotheek Den Haag Donderdag 6 april 2017 organiseren de Bibliotheken van Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam in samenwerking met Mira Media, als onderdeel van het gezamenlijke project Ouderen in de Wijk (OidW),  de werkconferentie ‘Je bent nooit te oud om ... lees verder »


Hoe ga je op school om met terreurbeelden op sociale media?

25 januari 2017

Op sociale media worden beelden van terreur, aanslagen, oorlog en andere schokkende gebeurtenissen ongecensureerd gedeeld. Het geweld kan bij leerlingen angst oproepen, en er kunnen spanningen door ontstaan. De brochures 'Kinderen en terreur op sociale media' voor het primair onderwijs en 'Dialoog in de klas over terreur op sociale media' voor ... lees verder »


Ouderen bellen‚ jongeren snapchatten en iedereen whatsappt

25 januari 2017

Drie media-onderzoeken zagen het licht afgelopen maanden: het onderzoek 'Vanzelf Mediawijs' van Mediawijzer.net, het SCP-onderzoek 'Media: Tijd in kaart' en 'het Nationale sociale mediaonderzoek 2017' van Newcom Research. 'Vanzelf Mediawijs?' is een verkennend onderzoek van Mediawijzer.net naar het gebruik van digitale media door jongeren, ... lees verder »


Utrechts initiatief wint Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016

5 december 2016

Met de inzending 'Gezonde Taal! voor oudere migranten' sleepten Taal doet meer, Bibliotheek Utrecht, Ladyfit en Het Begint met Taal op 29 november 2016 de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016 in de wacht. Migrantenouderen komen, ondersteund door vrijwillige taalcoaches,  met elkaar in gesprek en verbeteren zo hun taal- en ... lees verder »


Utrechtse gemeenteraad zet Digitaal Burgerschap op de politieke agenda

12 november 2016

Donderdag 10 november werd tijdens de behandeling van de begroting 2017 op initiatief van D’66, met meerderheid van stemmen, de motie “Digitaal Burgerschap” aangenomen. De motie werd ondersteund doorD’66, PvdA, PvdD, CU, Stadsbelang en Student & Starter. De Raad spreekt in de motie de wens uit binnen de programmaonderdelen Onderwijs, ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |  »  bericht 1 t/m 5 van 36