Nieuws

Hoe veilig is internetbankieren?

5 november 2019

Stelt u zich de volgende situatie eens voor. Er meldt zich iemand aan de deur die een pakketje voor u heeft. Om dat pakketje in ontvangst te nemen, vertelt de bezorger u dat u eerst 1 euro moet pinnen. U laat zich uiteindelijk door de vlotte babbel(truc) van de bezorger overtuigen, pint 1 euro en neemt het pakketje in ontvangst. Enkele uren later ... lees verder »


Inspiratiebijeenkomst 26 september 2019

10 september 2019

UITNODIGING INSPIRATIEBIJEENKOMST Digitale geletterdheid in het primair onderwijs  Donderdag 26 september 2019 15:00 17:00 uur Locatie: OBO De Gagel, Ibisdreef 40 in Utrecht De wereld binnen en buiten de school digitaliseert steeds verder. Voor leerkrachten en hun leerlingen ... lees verder »


Het CDA-Tweede Kamerlid Ronnes heeft aan de minister van Financiën vragen gesteld over het bericht in de Volkskrant dat banken massaal inzetten op digitalisering.

18 juni 2019

Op 25 maart publiceerde Mira Media op basis van een eigen onderzoek een artikel over het bankgebruik van ouderen. Met dit artikel  werd aandacht gevraagd voor de grote groep ouderen die geen gebruik maakt van internet en daar onrechtvaardig financieel door de banken, middels hoge tarieven, voor wordt afgestraft. Ook wilde Mira Media iets ... lees verder »


Het MOB stemt in met aanbevelingen om de toegankelijkheid van het betalingsverkeer voor kwetsbare groepen te bevorderen

1 juni 2019

In maart 2019 deed Mira Media in Utrecht onderzoek naar het bankgebruik van ouderen met een laag inkomen (Wettelijk Sociaal Minimum 130% MAX-groep). Dit gebeurde na berichtgeving in de media over grote prijsverhogingen bij de banken in 2019 op acceptgirokaarten, enveloppen en papieren afschriften. Hiermee leek vooral deze groep ouderen te worden ... lees verder »


Digitale- en financiële obstakels verhinderen optimaal gebruik van bus en tram voor veel Utrechtse ouderen

29 mei 2019

Mira Media praat regelmatig met Utrechtse ouderen over de effecten van digitalisering op hun dagelijks leven. Uit deze gesprekken blijkt dat veel ouderen met inkomen van Wettelijk Sociaal Minimum (WSM) 125% plus niet mee kunnen of willen met de  digitalisering. Als gevolg hiervan worden deze ouderen meer afhankelijk van hulp van anderen, ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  bericht 1 t/m 5 van 56