Nieuws

Ouderen in Overvecht ontvangen certificaat computerles

28 juni 2018

Op 4 juni 2018 ontvingen ongeveer twintig senioren in de bibliotheek in Overvecht een certificaat (en een roos) voor het volgen van een computercursus. Zij volgden deze cursus in het kader van Ouderen in de Wijk. Juliana Zimmermann van DigiWijs en Sylvia Volkert van de Bibliotheek Utrecht vertellen de plannen van Ouderen in de Wijk en de ... lees verder »


Mediaopvoeding: een taak van ouders of van school? Tips en advies in 'Mediawijs in het onderwijs'

28 juni 2018

Mediawijs in het onderwijs is hét digitale magazine rondom mediawijsheid. De nieuwste editie gaat over de rol van de ouder. In deze uitgave vol tips, interviews en inspiratie wordt de ouderbetrokkenheid bij het thema mediawijsheid besproken. Is mediaopvoeding een taak van ouders, van school of van beiden? Experts geven antwoord, want ... lees verder »


De WHO erkent gameverslaving

23 juni 2018

Sinds januari erkent de WHO gameverslaving als ziekte. Er is sprake van gameverslaving als er een gebrek is aan controle over hoe veel je gamet, als je elke dag liever gamet dan dat je andere activiteiten doet, en als je blijft gamen ondanks dat het negatieve consequenties heeft op o.a. je persoonlijk, professioneel, pedagogisch en sociaal leven. ... lees verder »


Uitnodiging 4 juli 2018: Hoe begeleiden we onze kinderen samen naar digitale geletterdheid en digitaal burgerschap?

13 juni 2018

UITNODIGING De Bibliotheek Utrecht, Me’kaar en Mira Media nodigen leerkrachten van het primair onderwijs, Bibliotheekmedewerkers, Sociaal Makelaars, ouders, vertegenwoordigers van schoolbesturen en andere opvoedprofessionals en belangstellenden uit voor de bijeenkomst: Hoe begeleiden we onze kinderen samen naar digitaal geletterdheid en ... lees verder »


Hoe bestrijd je online radicalisering?

17 maart 2018

Jongeren kunnen online geradicaliseerd worden. Vooral als ze in een filter bubble zitten. Om die bubble te kunnen doorprikken, heb je een kritische houding naar mediaberichten nodig, aldus Mediawijsheid.nl. Ook de EU maakt zich zorgen over de invloed van extremistische berichten die online worden gepost. Internetbedrijven als Facebook en Twitter ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  bericht 1 t/m 5 van 48