Diversity day

25 april 2012

Diversiteit en gelijke behandeling zijn belangrijke waarden in Europa. Sinds 2007 organiseren diverse landen een Diversity Day. In 2012 is de eerste editie in Nederland, met een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren. Thema: Iedereen is anders. En dat is maar goed ook!

AaasDeelnemers staan met elkaar voor ‘the right to be different’ en ’respect unlimited’.Tijdens voorrondes kunnen jongeren zich in vijf categorieën plaatsen voor de finale: Dans, Rap & poetry, Foto, film en animatie, Theater & performance, Music & voice. De finale vindt plaats tijdens de Uitmarkt op zaterdag 25 augustus 2012 in Amsterdam. In de finale strijden jongeren om de Diversity Day NL Awards. De winnaars krijgen een beurs voor talentontwikkeling ter waarde van €1000,-.
De talentenwedstrijd is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar. Thema: Iedereen is anders. En dat is maar goed ook! Via Facebook kunnen jongeren zich inschrijven voor de vijf verschillende categorieën. Tijdens voorrondes kunnen zij zich plaatsen voor de finale tijdens de 34ste Uitmarkt op zaterdag 25 augustus 2012 in Amsterdam. In deze finale strijden zij om de Diversity Day NL Awards. De winnaars krijgen een beurs voor talentontwikkeling ter waarde van €1000,-. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt, voor de act die de meeste publieksstemmen krijgt.
Kijk op facebook.com/diversityday . Of neem contact op met Annemarie van Hinsberg, projectleider Diversity Day NL bij MOVISIE. E-mail: a.vanhinsberg@movisie.nl , telefoon 030 – 789 2114.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« terug