Lesmodules voor digitale geletterdheid op Facebook

17 november 2018

18nov-facebbiebdigitgelett

Op Facebook is de Bibliotheek voor Digitale Geletterdheid te vinden. Hier vind je lesplannen die zijn ontworpen door experts om jongeren te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in een digitale wereld om informatie kritisch te lezen en op verantwoordelijke wijze inhoud te produceren en te delen.
De modules zijn interactief en bestaan uit groepsdiscussies, activiteiten, quizzen en games die samen met tieners zijn ontwikkeld. Zo zijn er lessen over 'Privacy en reputatie': hoe be´nvloeden je keuzes hoe anderen je zien? Over 'Je identiteit ontdekken': hoe je jezelf online presenteert en hoe andere mensen je anders kunnen zien op basis van hun perspectief. Er zijn lessen over 'Positief gedrag': ontdek de kenmerken van gezonder en positieve relaties en hoe je deze kunt bevorderen.
De bibliotheek wordt gehost door Facebook en bevat op dit moment opleidingsbronnen van Youth and Media van Berkman Klein Center for Internet & Society van Harvard University onder een Creative Commons licentie. Het materiaal kan gebruikt worden onder bronvermelding.
 

« terug