Media Ukkies App-feestje in Kanaleneiland

24 maart 2017

maart-mediaukkiedagenVan 31 maart t/m 7 april zijn er de Media Ukkie Dagen. Het doel van deze week is om opvoeders en professionals te ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De Bbliotheek Kanaleneiland en Mira Media organiseren op 5 april het Media Ukkies App-feestje.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. De ukkies weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee. Wel hebben veel ouders vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm? En de content die ze bekijken, is dat goede content?

Daarom staan de Media Ukkie Dagen van 31 maart t/m 7 april 2017 in het teken van 'Slim opgroeien met schermen'. Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven?

Samen met Jessie Hanssen van Bibliotheek Utrecht organiseert Mira Media in dit kader een activiteit in Bibliotheek Kanaleneiland: het Media Ukkies App feestje.  Het is een interactieve bijeenkomst voor ouders en hun media ukkie(s) om samen leuke apps en digitale prentenboeken te bekijken. Er zijn verschillende activiteiten waar ouders en hun kinderen aan mee kunnen doen. Een mediacoach is aanwezig om vragen over mediaopvoeding te beantwoorden.

De activiteit vindt plaats op 5 april van 15.00-17.00u in Bibliotheek Kanaleneiland.

« terug