Online service digitaal thuisonderwijs voor Utrechtse scholen

19 maart 2020

De Bibliotheek Utrecht is in samenwerking met Mira Media en het Media Team gestart met een online service voor de Utrechtse po- en vo- scholen. Met de online service worden scholen ondersteund bij de invulling van hun “thuisonderwijs”. Behalve het eigen aanbod van de bibliotheek staan op een speciaal ontwikkelde website digitaal lesmateriaal, tips voor ouders, didactische suggesties en allerlei linkjes. Alles is gericht op taal- en (voor-)leesbevordering en op digitale geletterdheid. Dagelijks wordt de website geupdate en komen er nieuwe materialen bij! 

Er wordt nog onderzocht hoe een “telefonisch spreekuur” aan deze informatie kan worden gekoppeld. Voorlopig kunnen scholen hun vragen stellen aan de algemene klantenservice. Nieuwe informatie wordt zo snel mogelijk gecommuniceerd.

Als kinderen nog geen lid zijn van de Bibliotheek, dan kunnen ouders hun kinderen gratis lid maken op de website van de bibliotheek. Zo kan elk kind optimaal gebruik maken van de digitale service van de Bibliotheek. Een jeugdabonnement is gratis tot 18 jaar.

Mediateam bieb Mira-Media

 

 

« terug