Corrie (77): 'Ik begon met spelletjes en kan nu internetbankieren'

17 september 2018

18septoidw-corrielacht1
Corrie Wagene (77) was altijd wel ge´nteresseerd in de computer. Maar een eigen computer zat er lang niet in: te duur. Haar zoon kreeg pas via de Hogeschool een laptop. Ze ging naar een open dag over tabletlessen voor mensen met een beperking. Haar dochter was licht verstandelijk beperkt. Ze kwam om te kijken of het iets was voor haar dochter. Maar ze mocht zelf ook meedoen. Dat deed ze.

'Ik ben niet opgegroeid met de computer en ik heb last met onthouden. Ik heb altijd wel geprobeerd om wat met de computer te doen. Ik heb zelfs een cursus gehad met DOS (een oud computerprogramma). Ik kocht een tweedehandsboek over computers bij de Slegte. In het boek stonden tekeningen en zo kon je oefenen. Wij hadden geen computer omdat ik er geen geld voor had. Toen mijn zoon naar de hogeschool ging, kregen we via de hogeschool geld om een computer te kopen. Hij had dit nodig voor zijn studie.
'Op een gegeven moment ging ik naar een open dag voor mensen met een beperking. Ze spraken over een tabletcursus, ik dacht dat is goed voor mijn dochter. Maar ik mocht ook komen. Dat wilde ik graag omdat er steeds veel veranderd op dat gebied.'

Lekker en ontspannend!'
De tablet is minder vermoeiend en makkelijker dan een laptop. Om een uur of vijf begin ik met de tablet. Ik kijk wat er op de e-mail staat en ga dan spelletjes doen. Vaak hebben ze een nieuw spelletje op de tablet. Ze veranderen telkens. Ik doe kaartspelletjes zoals Patience, Spider, een geheugenspelletje. Ik Wordfeud met iemand. Het is lekker en ontspannend. Ik kan wel dingen doen op de tablet. Maar ik heb soms nog wel moeite met een e-mail opsturen. Ik kan nu wel geld overmaken. Je moet wel want acceptgiro's krijg je nog maar weinig. Ik heb het vooral geleerd voor mijn dochter. Zij was niet goed met op tijd betalen. Dan moest ik mijn zoon vragen om dit regelen. Op een gegeven moment kon ik het ook voor haar snel overmaken.
Mijn tip voor ouderen is: begin eerst met spelletjes en leer dan internetbankieren. Je moet wel eerst ergens les nemen. Dat is wel nodig.'
foto: Susanne Lolkema

 

« terug