Genèva (73): 'Via Facebook krijg ik bericht van Antilliaanse feestjes!'

18 september 2018

18septoidw-geneviva1Genèva Greendige is heel haar leven actief geweest. Ze is geboren in Trinidad Tobago, maar groeide op in Aruba. Ze kwam naar Nederland om te studeren, zonder beurs. Elk dubbeltje draaide ze daarom twee keer om voordat ze het uitgaf. Ze ging werken en voedde tegelijkertijd vijf kinderen grotendeels alleen op. Met gemak hield ze tien ballen in de lucht. Maar ze is nu 73 en voor het eerst neemt ze tijd voor zichzelf. Ze past op haar kleinkinderen alleen wanneer het haar goed uitkomt en ging o.a. een tabletcursus volgen.

'Ik heb van mijn ouders altijd meegekregen om op eigen benen te staan. Ik had op mijn werk vroeger wel met de computer gewerkt, maar deed alleen een paar handelingen. De basis had ik niet geleerd. Ik moest hulp vragen als ik iets anders wilde doen. Door de tabletcursus kan ik nu zelf geld overmaken, dingen bestellen, heb ik online gebridged. Heel mooi was dat ik via Facebook weer met mijn petekind uit Rotterdam in contact kwam. Ik was haar lang uit het oog verloren. En daarna ontmoette ik nog andere familieleden uit Amerika en Trinidad. Door Facebook heb je ook contact met de jongeren. Via Facebook krijg ik berichtjes van Surinaamse en Antilliaanse feestjes! Maar ook van Marktplaats, en van muziekcentrum Tivoli. Je kunt zoveel dingen bekijken op internet! Het verbreedt je interesse.

Meid, wat zie je er goed uit!
Op mijn verjaardag zat ik wat te spelen met mijn tablet en had ik per ongeluk een foto van mijzelf op Facebook gezet. Ik kreeg reacties uit Aruba, Amerika, Spanje en Trinidad! "Meid wat zie je er goed uit!" reageerden ze. Ik wil nu gaan snapchatten op de telefoon. Dan kun je foto's grappig bewerken. Ik ben nu brutaler geworden op de smartphone. Dat komt door de tabletcursus die ik gevolgd heb. Een tabletcursus moet je durven proberen!'
foto: Susanne Lolkema

« terug