Publicaties

Van verslagen van werkbezoeken, tot wetenschappelijke artikelen; op deze pagina treft u altijd de meest actuele publicaties!

Om pdf-bestanden te lezen is het (gratis) programma Acrobat van Adobe nodig. Dit kan gedownload worden door de volgende link te volgen: www.adobe.nl/products/acrobat/readstep.html

Next; verhalenmettoekomst

11 september 2011

Het eSociety Instituut laat in deze publicatie zien hoe mensen hun positie met ICT-gereedschappen verbeteren en hoe sociale professionals dit stimuleren. Het Instituut werkt hiervoor samen met o.a. Mira Media, Media4ME, Welzijn 2.0, het Verwey-Jonker Instituut, Kei Kenniscentrum, Aedes en diverse welzijnsinstellingen. De casussen in deze ... lees verder »


Juryrapport Mira Media Scriptieprijs 2009

28 januari 2010

Cultureel antropologe Gemma van der Kamp (UvA) heeft de Mira Media Scriptieprijs gewonnen met haar afstudeerscriptie HT City’s Idea of Delhi. De scriptie is het resultaat van haar onderzoek onder jonge journalisten van HT City, het urbane lifestyle supplement van Hindustan Times in Delhi. Van der Kamp was gefascineerd door het contrast ... lees verder »


Jaaroverzicht Media en Culturele Diversiteit 2009

28 januari 2010

2009: Een jaar waarin de kredietcrisis nog in volle gang was en heel Nederland zich bezighield met de dreiging van een Mexicaanse griepgolf. Ook zullen velen zich 2009 herinneren als het jaar van de Schipholcrash en de aanslag op de koninklijke familie tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. Maar het was ook het jaar van de hoogoplopende ruzie ... lees verder »


Meer doen met wijkmedia

27 november 2009

Auteurs: Mercita Coronel en Giovanni Massaro ; Mira Media (2009) Hoe kun je media inzetten als middel om het sociale klimaat in de buurt te verbeteren? Dat is de centrale vraag in de brochure "Meer doen met wijkmedia".  In de brochure worden een aantal projecten en structurele voorzieningen op het gebied van wijkmedia ... lees verder »


Verbinden of polariseren? Over de multiculturele kwaliteit van de media in Nederland

26 november 2009

Auteurs: Susan Bink & Carmelita Serkei Samenvatting InleidingOns boek richt zich specifiek op de relatie tussen de media en de multiculturele samenleving. Deze relatie komt de laatste jaren met horten en stoten tot stand. Dit stellen we in ons boek aan de orde, maar we laten ook zien wat er wl goed gaat. Het is dan ook absoluut niet onze ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 17