Publicaties

Van verslagen van werkbezoeken, tot wetenschappelijke artikelen; op deze pagina treft u altijd de meest actuele publicaties!

Om pdf-bestanden te lezen is het (gratis) programma Acrobat van Adobe nodig. Dit kan gedownload worden door de volgende link te volgen: www.adobe.nl/products/acrobat/readstep.html

Europe4me; metrobijlage 2

11 juni 2012

Tweede bijlage bij gratis krant Metro over de betrokkenheid van jongeren bij Europa. Geschreven door jongeren voor jongeren. De bijlage is één van de producten in het project Europe4me bijlage2011_metrospecial.pdf [3 ... lees verder »


Metrobijlage 'Kosmopolitische blik'

11 juni 2012

Metrobijlage over de betrokkenheid van migranten in Nederlansd bij ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking. Geschreven door journalisten met een migranmtenachtergrond en mensen uit etnisch culturele minderheidsgroepen die actieff betrokken zijn bij ontwikkelingssamenweking. De bijlage is een product uit het project "Een ... lees verder »


Juryrapport Mira Media Scriptieprijs 2009

28 januari 2010

Cultureel antropologe Gemma van der Kamp (UvA) heeft de Mira Media Scriptieprijs gewonnen met haar afstudeerscriptie HT City’s Idea of Delhi. De scriptie is het resultaat van haar onderzoek onder jonge journalisten van HT City, het urbane lifestyle supplement van Hindustan Times in Delhi. Van der Kamp was gefascineerd door het contrast ... lees verder »


Jaaroverzicht Media en Culturele Diversiteit 2009

28 januari 2010

2009: Een jaar waarin de kredietcrisis nog in volle gang was en heel Nederland zich bezighield met de dreiging van een Mexicaanse griepgolf. Ook zullen velen zich 2009 herinneren als het jaar van de Schipholcrash en de aanslag op de koninklijke familie tijdens Koninginnedag in Apeldoorn. Maar het was ook het jaar van de hoogoplopende ruzie ... lees verder »


Meer doen met wijkmedia

27 november 2009

Auteurs: Mercita Coronel en Giovanni Massaro ; Mira Media (2009) Hoe kun je media inzetten als middel om het sociale klimaat in de buurt te verbeteren? Dat is de centrale vraag in de brochure "Meer doen met wijkmedia".  In de brochure worden een aantal projecten en structurele voorzieningen op het gebied van wijkmedia ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 18