Publicaties

Mira Media brengt jaarlijks een aantal publicaties uit. Een aantal daarvan is tegen verzendkosten te bestellen bij Mira Media; andere zijn te downloaden vanaf deze site.

Europe4me; metrobijlage 2

11 juni 2012

Tweede bijlage bij gratis krant Metro over de betrokkenheid van jongeren bij Europa. Geschreven door jongeren voor jongeren. De bijlage is één van de producten in het project Europe4me bijlage2011_metrospecial.pdf [3 ... lees verder »


Metrobijlage 'Kosmopolitische blik'

11 juni 2012

Metrobijlage over de betrokkenheid van migranten in Nederlansd bij ontwikkelingssamenwerking en internationale samenwerking. Geschreven door journalisten met een migranmtenachtergrond en mensen uit etnisch culturele minderheidsgroepen die actieff betrokken zijn bij ontwikkelingssamenweking. De bijlage is een product uit het project "Een ... lees verder »


De emanciperende werking van online media

15 februari 2011

In dit artikel gaan Carmelita Serkei en Susan Bink aan de hand van literatuuronderzoek na of er sprake is van een emanciperende invloed van online media en wat dit betekent voor de representatie en participatie van etnische minderheden in het publieke domein. De verwachting is dat specifieke etnische portals zullen bijdragen aan het leggen van ... lees verder »


Juryrapport Mira Media Scriptieprijs 2010

27 januari 2011

Cultureel antropoloog Willem Thijs (Universiteit Utrecht) heeft de Mira Media Scriptieprijs gewonnen met zijn afstudeerscriptie Van ‘integratiediscours’ naar ‘burgerschapsdiscours’. De scriptie is het resultaat van een analyse van de geschiedenis van het ‘integratiediscours’ vanaf de jaren zeventig in de Nederlandse politiek en het huidige ... lees verder »


Jaaroverzicht Media en Culturele Diversiteit 2010

27 januari 2011

Het WK Voetbal van afgelopen zomer deed wat sport dient te doen: verbroederen. Heel Nederland kleurde oranje (en half Zuid-Afrika ook). Ook was er de winst van Wilders en zijn PVV, die Nederland in meerdere kampen verdeelde. De Antillen werden als land opgeheven en voor het eerst vond het Nationale Suikerfeest plaats. Het is maar een greep uit het ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 21