Verslagen (archief)

Mira Media organiseert regelmatig bijeenkomsten voor geïnteresseerden. Deze lopen uiteen van conferenties en debatten, tot seminars en masterclasses. Alle verslagen die van deze bijeenkomsten zijn gemaakt, vindt u hier.

Om pdf-bestanden te lezen is het (gratis) programma Acrobat van Adobe nodig. Dit kan gedownload worden door de volgende link te volgen: www.adobe.nl/products/acrobat/readstep.html

Diversiteit in Bijlmer en Wassenaar

2 oktober 2009

Dat redacties weinig divers zijn was niet te merken aan de kleurrijke opkomst. Een zaal vol gedreven studenten en journalisten die graag wilden praten over het diversiteitsbeleid bij omroepen. NVJ en Mira Media organiseerden op woensdag 30 september het debat ‘Kleurrijk Hilversum’. Waardoor lukt het veel redacties niet de “allochtone” ... lees verder »


diVERS TALENT

4 november 2008

Op woensdag 29 oktober organiseerde Mira Media bij de Media Academie in Hilversumde netwerkmeeting ‘diVERS TALENT’.   Cabaretier Jandino Asporaat zette de toon voor een spetterende talkshow over diversiteit en media, m.n. bij de publieke omroep.     Sulay Reval (o.a. Puberruil) vertelde hoe hij is gaan presenteren. ... lees verder »


Voorjaarsduik in de etnische media

13 april 2008

"Wat hebben etnische media te bieden” en “hoe kan de positie van deze media versterkt worden? “Dat waren de kernvragen op de themamiddag ‘Een voorjaarsduik in de etnische media’. De middag werd georganiseerd naar aanleiding van het eenjarig bestaan van de nieuwssite “wereldjournalisten.nl”.  OpeningDe dag werd geopend door ... lees verder »


Kiezen voor actief burgerschap

18 december 2007

Kiezen voor actief burgerschap; een indruk van de studiedag Kiezen voor je leven. Janneke van Wijk In december 2007 eindigde het Equalproject “ Kiezen voor je leven”. Het project werd uitgevoerd door  Mira Media, ETV (educatieve televisie in een aantal steden en regio’s), FORUM (expertisecentrum ... lees verder »


Afsluiting jaar van gelijke kansen

10 december 2007

2007 was het Europees Jaar van de Gelijke Kansen voor Iedereen. Bijna 1000 projecten in dertig landen zijn uitgevoerd om bij een groot publiek het belang te benadrukken van een rechtvaardige samenleving waarin mensen solidair met elkaar zijn. Ook Mira Media en Roots & Routes voerden projecten uit. Het jaar werd in Nederland afgesloten met ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |  »  verslag 1 t/m 5 van 36