Wijkbewoner Digitaal

Hoe maak je een school duurzaam mediawijs?

25 maart 2018

Op 5 maart 2018 organiseerde PCOU Willibrord een kennisdag voor het onderwijs. Stichting PCOU en de Willibrord Stichting willen dat iedere leerling zich optimaal kan ontplooien en zetten zich in voor een uitdagende leeromgeving. In 37 workshops - van een workshop 'Help een boze ouder aan de lijn!' tot 'HOTS, over 21ste eeuw didactiek' - konden ... lees verder »


Urgentie digitale geletterdheid van kinderen verschillend ervaren

25 maart 2018

De online samenleving raakt het dagelijkse leven van kinderen op school, in de wijk en thuis. De overheid erkent het belang van digitale geletterdheid door vanaf 2021 digitale geletterdheid zelfs op te nemen in het onderwijscurriculum. Maar zijn scholen en wijkinstellingen daar wel op voorbereid? JoŽtta Berens ondervroeg voor haar masterthesis ... lees verder »


Moeders en dochters spreken in moskee over exposing: 'Hadden wij geen kriebels vroeger?'

23 maart 2018

Ongeveer 50 moeders en dochters kwamen af op de voorlichtingsavond in het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn (ICCLR) over exposing: het online doorsturen naar derden van naaktfoto's van meestal meisjes - waarbij ze voor slet wordt uitgemaakt - met haar 06-nummer erbij. De voorlichting werd gezamenlijk georganiseerd door ICCLR, Mira ... lees verder »


'Open internet voor onze leerlingen? Gaat dat niet te snel?'

22 maart 2018

Stip VSO, een school voor kinderen met een licht verstandelijke beperking, is met het project Mediaskills een bijzonder traject ingegaan waarbij samen met de docenten, de leerlingen en de ouders de school mediawijs wordt gemaakt. Op 8 maart kwamen circa 50 leerkrachten bijeen om te praten over de volgende stap in het proces: het openstellen van ... lees verder »


In heropend Bibliotheek Zuilen: 'Pure techniek man!'

22 maart 2018

Op 14 maart werd de bibliotheek in Zuilen feestelijk heropend met allerlei activiteiten met techniek en media. De vernieuwde bibliotheek past in het nieuwe beleid van de Bibliotheek Utrecht als meer programmerende bibliotheek. 'Daarom heeft in Zuilen de jeugdafdeling ruim baan gekregen en is er meer ruimte om op een fijne manier groepen te ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 156