Wijkbewoner Digitaal

Mediateam De Margrietjes oefent met green screen en krijgt bezoek van Wijkbureau Noordwest

14 juni 2019

Frank,  Hans, Dulcine, Kevin en Adrie zijn weer van de partij in de bibliotheek in Zuilen. Samen met Albert die deze avond niet aanwezig is, vormen ze sinds vorig jaar het mediateam van Amerpoort: De Margrietjes. De verslaggevers in spe wonen allemaal in de Amerpoort-locatie in de Prinses Margrietstraat. Het mediateam krijgt via het ... lees verder »


Bijenrobotjes in de Bibliotheek Utrecht

14 juni 2019

De Media Ukkie Dagen waren dit jaar van 24 maart t/m 5 april. Tijdens deze dagen kregen ouders en opvoeders informatie rond mediaopvoeding. In acht filialen van de Bibliotheek Utrecht maakten opvoeders en hun kinderen kennis met nieuw digitaal pedagogisch speelgoed zoals een digitaal prentenboek of bijenrobotjes. Mediacoaches van Mira Media gaven ... lees verder »


OBS Overvecht en Trajectum College werken samen aan doorlopende ICT-leerlijn

12 juni 2019

Nelleke Brouwer is directeur van basisschool OBS Overvecht. Samen met het Trajectum College is de basisschool bezig met het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn voor ICT-basisvaardigheden. Hiervoor is een IMPULS-subsdie aangevraagd bij de gemeente Utrecht. Het gaat om een unieke en tegelijkertijd logische samenwerking want veel leerlingen van ... lees verder »


Instruct en FutureNL ondersteunen scholen bij digitale geletterdheid

12 juni 2019

Instruct en FutureNL zijn organisaties waar Mira Media mee samenwerkt op het gebied van digitale geletterdheid. Instruct is een educatieve uitgeverij die al vroeg het belang van lesmateriaal voor digitale geletterdheid inzag en lesmateriaal heeft voor po, vo en mbo. FutureNL is een jonge stichting die leerkrachten praktisch ondersteunt met ... lees verder »


’Gratis OV' voor ouderen in daluren in provincie Utrecht

10 juni 2019

De Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart jl. hebben in de provincie Utrecht tot een coalitieakkoord geleid tussen PvdA, CDA, CU, GroenLinks en D66. PvdA-Statenlid Julie d’Hondt is opgetogen want het stelde de PvdA in staat om een langgekoesterde wens in het collegeakkoord op te nemen: gratis OV voor 65-plussers met een krappe ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 195