Wijkbewoner Digitaal

Trajectum stelt leerdoelen Mediawijsheid op

15 december 2018

Docenten van het Trajectum College zaten met de handen in het haar; de telefoon leek wel het leven van hun leerlingen overgenomen te hebben. Samen met Mira Media maakte het Trajectum College een lespakket Mediawijsheid toegespitst op hun VMBO-leerlingen. Dat niet alleen; samen met Bilal Majdoubi van Mira Media wordt het lespakket en de ... lees verder »


Inaya Zorg maakt migranten met beperking mediawijs

15 december 2018

Jung Im Koomans vormt samen met Karima Choukri de directie van Inaya Zorg; een organisatie die zorgt voor dagbesteding en groepsactiviteiten voor jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en met een migranten- en vluchtelingenachtergrond. Inaya Zorg bedient op haar verschillende locaties in Utrecht ongeveer 500 deelnemers per ... lees verder »


’Kinderen winnen een onderwater hotel!'

13 december 2018

Veel ouders kwamen naar de bibliotheek in Zuilen om te zien wat hun kinderen na schooltijd de afgelopen vijf weken aan mediawijsheid hebben geleerd. De moeder van een van de jongens komt echter later want ‘ze brengt de hond naar de kapper’. De circa 15 kinderen vormden de afgelopen weken het Kids Mediateam Zuilen. De moeder van Houda: ‘Ze vond het ... lees verder »


'Overheid moet financieel kader geven voor digitale wijkhulp'

12 december 2018

Nevin Özütok (GroenLinks) en Attje Kuiken (Pvda) dienden dit najaar, met brede steun van de Kamer, 'motie 15' in. De motie vraagt staatssecretaris Knops om te bekijken hoe 'digitale wijkhulp' het beste vormgegeven en gewaarborgd kan worden, en de Kamer daarover voor de zomer te rapporteren. Özütok: '[...] juist voor kwetsbare mensen is goede en ... lees verder »


'Stop ermee! Anders komen je gsm's onder mijn hamer!'

12 december 2018

Drifa B. is activiteitenbegeleider bij Inaya Zorg en Pinar Bakirhan (foto) is mediacoach voor Mira Media. Samen gaven ze mediawijsheid aan de verschillende doelgroepen van Inaya Zorg. Drifa: 'Mediawijsheid was echt een eye-opener voor mij, voor de jongeren van Inaya en voor de ouders van onze deelnemers. Grooming, sexting, pesten er kan van alles ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 184