januari 2014 - in de wijk

Wijkbewoner Digitaal

CW-Gagel-1


Inloop computerhulp in de wijk Overvecht

Omgaan met de computer is voor jongeren geen probleem. Maar voor ouderen levert het nog weleens hoofdbrekens op. Wijkbedrijf Utrecht zorgt voor laagdrempelige digitale hulp in de wijk.

Wijkbedrijf Utrecht is een non-profitorganisatie die computercursussen verzorgt in de wijk. Het bleek echter dat bij ouderen, vooral vijftigplussers, het volgen van een cursus niet altijd voldoende is. De vragen bleven komen. Daarnaast zijn er ook mensen die niet over een computer thuis beschikken en toch computervaardigheden op willen doen, vertelt Nargis Durrani, van Wijkbedrijf Utrecht en coördinator van Computerwijk Utrecht.

Computerwijk Utrecht maakt onderdeel uit van het landelijk project Computerwijk om laagdrempelige computerplekken in de wijk te realiseren. Als onderdeel hiervan worden ook inloopbijeenkomsten georganiseerd. Wijkbedrijf Utrecht werkt voor de inloop met een tien-strippenkaart à 10 euro. Elk bezoek kost een strip.
De groepen zijn over het algemeen divers samengesteld, allochtoon, autochtoon, man, vrouw, maar ouderen zijn wel de gemene deler, aldus Durrani. De gestelde vragen zijn uiteenlopend; van hoe sla je een document op tot hoe kun je een foto bewerken?

Wijkbedrijf Utrecht organiseert drie inloopmogelijkheden per week. De cursisten worden bijgestaan door twee begeleiders.

  • Inloopochtend op woensdag van 09.30 – 11.00: Wijkbedrijf Utrecht, Tiberdreef 28
  • Inloopmiddag op vrijdag van 12.30 – 14.30: Doe Mee Centrum De Gagel, Sint Maartensdreef 1000
  • Inloopavond op donderdagavond 18.00 – 20.00: Openbare Bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1

Samen met andere partners in de stad wordt onderzocht of de computercursussen en de inloopbijeenkomsten ook in andere wijken van Utrecht kunnen worden gerealiseerd.

Meer informatie: http://www.wijkbedrijfutrecht.nl/Wijkbedrijf_Utrecht/Computerwijk.html
Algemene informatie: info@wijkbedrijfutrecht.nl of (030) 879 48 79
Bezoek- en postadres: Tiberdreef 28, 3561 GG Utrecht
Openingstijden Wijkbedrijf Utrecht: ma t/m do van 09:30 tot 16:00 uur