Hoe kies je de juiste werkjas

2023-10-18
T.Vermeij

Welke werkjas past het beste bij jouw werk? 

Soms kan het vinden van de juiste werkjas voelen als een zoektocht in een doolhof. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen bescherming en comfort. Met de juiste werkjas ben je klaar voor elke klus, ongeacht het weer of de werkomstandigheden. Maar hoe kies je de juiste jas uit zoveel werkjassen? In dit artikel geven we enkele nuttige tips.

Kies de juiste stof en materialen

Het materiaal van de werkjas is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van jouw nieuwe werkoutfit. De juiste stof kan het verschil maken tussen comfortabel werken en de hele dag door worstelen met een jas die niet ademt of je niet genoeg bewegingsvrijheid geeft. Denk daarbij aan ademende materialen voor warmer weer, of andere stoffen die geschikt zijn voor koude omstandigheden. Echter, vergeet ook zeker niet de duurzaamheid van het materiaal. Je wilt immers dat jouw werkjas lang meegaat en niet na een paar keer wassen al versleten is.

Zorg voor optimale bescherming

De beste werkjas is niet alleen comfortabel, maar biedt ook de benodigde bescherming. Afhankelijk van je werkzaamheden kan dat extra bescherming betekenen tegen bijvoorbeeld wind, regen, kou of hitte. Misschien heb je een gevoerde werkjas nodig met dikke voering voor werk in koude omstandigheden, of juist een lichtere versie voor warmer weer. Of je nu buiten werkt in de bouw of binnen in een magazijn, de juiste werkjas kan bijdragen aan jouw veiligheid en welzijn op het werk. Zorg er daarom altijd voor dat je de juiste bescherming kiest voor je specifieke werkomstandigheden.

De pasvorm en het comfort

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste werkjas, is de pasvorm en het comfort. Een goede werkjas moet niet te strak zitten, maar ook niet te los. Je moet voldoende bewegingsvrijheid hebben om je werkzaamheden comfortabel uit te kunnen voeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat de jas goed past bij je lichaamsvorm. Een te grote jas kan je hinderen in je werkzaamheden, terwijl een te kleine jas oncomfortabel kan zijn en zelfs kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals rug- en nekklachten. Overweeg ook extra functies zoals verstelbare manchetten, een hoge kraag of een capuchon voor extra comfort en bescherming tegen de elementen.