Ouderen in de wijk

Recreatief tabletgebruik centraal bij OidW in Week tegen Eenzaamheid

24 september 2018

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid wordt voor dit probleem aandacht gevraagd met de slogan: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. De Week tegen Eenzaamheid 2018 is van ... lees verder »


'Mijn dochter doet de betalingen. Ik wil het zelf doen. Op de tablet'

19 september 2018

Niet iedereen kan de bibliotheek bezoeken vanwege bijvoorbeeld de gezondheid. De Bibliotheek Den Haag toog daarom op 13 september 2018 naar Woonzorgcentrum Jonker Frans. Het doel: senioren kennis te laten maken met de tablet. Bewoners van het centrum, maar ook wijkbewoners bleken geïnteresseerd in de informatie-inloop. Negen senioren gaven zich ... lees verder »


Genèva (73): 'Via Facebook krijg ik bericht van Antilliaanse feestjes!'

18 september 2018

Genèva Greendige is heel haar leven actief geweest. Ze is geboren in Trinidad Tobago, maar groeide op in Aruba. Ze kwam naar Nederland om te studeren, zonder beurs. Elk dubbeltje draaide ze daarom twee keer om voordat ze het uitgaf. Ze ging werken en voedde tegelijkertijd vijf kinderen grotendeels alleen op. Met gemak hield ze tien ballen in de ... lees verder »


Frans (82): 'Als mijn vrouw GTST kijkt‚ volg ik nieuws op de tablet'

17 september 2018

'In mijn tijd had je die "rommel" niet', lacht Frans de Bruin (82). 'Ik heb nog gewerkt met een 'wandeltelefoon'; zo'n groot ding. Iemand belde mij over een tabletcursus in het dorpshuis in Poortugaal. Ik dacht dat het een grapje was. Mijn dochters bleken mij opgegeven te hebben voor een tabletcursus!' 'Ik kreeg de tablet als beloning van ... lees verder »


Edith (79): 'Waarom moet je bang zijn voor een tablet?'

17 september 2018

Edith Stoffer (79) was op Curaçao als jonge vrouw actief in verenigingen. Ze was zelfs voorzitter van een dansvereniging. Ze is nog altijd actief ondanks dat ze nu steunkousen draagt. Ze zingt, speelt keyboards, bezoekt Surinaamse en Antilliaanse verenigingen of het woonzorgcentrum/buurthuis Jonker Frans in Den Haag. Ze vindt het leuk om iets te ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 78