Ouderen in de wijk

Ouderen in de Wijk is voor het ministerie een belangrijk experiment

13 december 2016

Ton van Vlimmeren is voorzitter van de stuurgroep Ouderen in de Wijk en de aanvrager van het project namens de vier bibliotheken. In zeven vragen blikt hij terug op 2016 en geeft een voorschot op 2017: de uitdagingen, de omslag in manier van werken, de relatie met het welzijnswerk en het bereiken van de juiste doelgroep komen aan de orde. 1. ... lees verder »


Zelfredzaamheid vraagt een sociaal netwerk. Maar wat als je dat niet hebt?

11 december 2016

Anja Machielse is sinds kort bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van Kwetsbare Ouderen’ aan de Universiteit voor Humanistiek. De leerstoel is gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Rotterdam heeft een apart ouderenbeleid waarin de stad aandacht schenkt aan eenzaamheid en isolement. Rotterdam stelde een leerstoel in om de eerder opgedane kennis ... lees verder »


'Mijn kunstheupen zijn kapitalen waard!'

2 december 2016

Op 10 november vond in bibliotheek Overvecht het eerste ronde tafelgesprek voor ouderen plaats. Een ochtend waarin ouderen elkaar kunnen ontmoeten, over allerlei onderwerpen kunnen spreken en hun behoeftes kunnen inventariseren. Het idee kwam van gepensioneerd buurtbewoner Jaap en Sylvia Volkert van de Bibliotheek Utrecht nam de handschoen op. ... lees verder »


'Mensen delen soms iets wat taboe is'

2 december 2016

In de Bibliotheek Overvecht gaat op donderdagochtend het ronde tafelgesprek over in 'Koffie met Hassan'. Sommige ouderen blijven zitten, ouderen van onder meer Marokkaanse en Somalische afkomst schuiven nu aan. Ahmed Krimen is behalve bij het ronde tafelgesprek ook hier de gastheer. Ahmed: 'De bibliotheek is een plek waar mensen bijelkaar komen, ... lees verder »


Bibliotheek Den Haag pioniert in de Community tegen Eenzaamheid

2 december 2016

Op zoek naar nieuwe samenwerkingspartners vanuit Ouderen in de Wijk, heeft Bibliotheek Den Haag zich aangesloten bij de Community tegen Eenzaamheid. In de Community tegen Eenzaamheid zoeken onverwachte partijen in Den Haag naar oplossingen om eenzaamheid tegen te gaan. Dit leidt tot verrassende samenwerkingen tussen organisaties, bedrijven en ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 27