Ouderen in de wijk

De succesformule van Ouderen in de Wijk in Amsterdam

15 december 2018

Burgemeester Halsema op bezoek bij Ouderen in de Wijk Mayssa Joni is projectleider Ouderen in de Wijk in Amsterdam. 2018 was een heel goed jaar voor OidW in Amsterdam. 'We zijn best wel trots. We organiseren 30 seniorenochtenden per maand in zes wijken en op 7 zorginstellingen en verzorgingshuizen.' En voor 2019 staat een uitbreiding gepland ... lees verder »


De structuur waarop (migranten)ouderen terugvielen‚ is wegbezuinigd

13 december 2018

Op 15 oktober 2018 organiseerde Bibliotheek Den Haag in Segbroek samen met NOOM de bijeenkomst Samen redzaam. Via NOOM probeert OidW de migranten ouderen te bereiken. Niet alleen migranten ouderen vonden het moeilijk om de informatie over de nieuwe zorgregels te vinden, ook de mantelzorgers raakten regelmatig het spoor bijster. De informatie en ... lees verder »


OidW heeft een spin off die verder gaat dan de groep ouderen

13 december 2018

Een van de hoogtepunten van OidW in Den Haag in 2018 was het bereiken van de 500ste inschrijving. Maar ten tijde van het interview meldt projectleider Lidy Münninghoff al een nieuw hoogtepunt: de 600ste inschrijving is net voltooid. OidW is in Den Haag actief in de Bibliotheek Segbroek en Escamp. Een uitbreiding naar Loosduinen ligt in het ... lees verder »


’Dit is beweging zonder stekkers‚ je moet alles zelf doen!‚

13 december 2018

Het vinden van nieuwe samenwerkingspartners is belangrijk voor Ouderen in de Wijk. Niet alleen om de ouderen te bereiken, maar ook om nieuwe activiteiten voor ze te faciliteren. In Rotterdam zocht Jolanda de Bus van Ouderen in de Wijk contact met Wilskracht Werkt en het Sport Performance Centre Rijnmond. Op 10 december organiseerden ze voor het ... lees verder »


'Wij hebben in Utrecht onze draai gevonden!'

12 december 2018

Het samenwerken met ROC-studenten in DigiBuddies, het wekelijkse rondetafelgesprek door ouderen zelf georganiseerd, de bijeenkomsten met de U-pas en ouderen, de Nationale Voorleeslunch en 'Thee, taartjes en tablets' waren hoogtepunten voor Ouderen in de Wijk in Utrecht, somt Shirley Ramdas op, netwerker van Ouderen in de Wijk. Het accent van de ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 85