Ouderen in de wijk

Verslag OidW conferentie 'Je bent nooit te oud om te beginnen‚‚ 6 april 2017

16 april 2017

Verslag OidW conferentie 'Je bent nooit te oud om te beginnen’, 6 april 2017 Donderdag 6 april 2017 kwamen ruim 100 professionals en geďnteresseerden af op de tweede conferentie van Ouderen in de Wijk 'Je bent nooit te oud om te beginnen’. Charles Noordam, directeur van Bibliotheek Den Haag en gastheer van de conferentie dag, wijst de ... lees verder »


’Zorg' 2050: minder in de zorginstelling‚ meer thuis

28 maart 2017

In 'De toekomst tegemoet' verkent het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de toekomst van Nederland tot 2050. Een van de belichte thema's is de zorg. Individuele vrijheid biedt meer maatwerk en eigen regie (en eigen verantwoordelijkheid), maar kan ook leiden tot nieuwe ongelijkheid en achterblijvers. Tegelijkertijd wordt de ... lees verder »


Na 40 jaar Nederlands willen leren? Moet kunnen!

28 maart 2017

Een ontmoeting tijdens de eerste conferentie van Ouderen in de Wijk bracht Marzouka Boulaghbage in contact met de medewerkers van Bibliotheek Utrecht en Mira Media. Marzouka is sociaal makelaar bij Wijk&co. Zij kende in Overvecht een groep oudere Marokkaanse vrouwen die wel behoefte had aan meer activering. Sinds 30 januari komt elke ... lees verder »


Anna Nieboer over de bibliotheek als onderdeel van een integrale wijkaanpak

28 maart 2017

Even Buurten was een Rotterdams project dat kwetsbare ouderen via een integrale wijkaanpak wilde bereiken. Een belangrijke rol was daarin weggelegd voor de ‘spil, een professional, die contact legt met informele netwerken in de wijk. De werkwijze is inmiddels in de Rotterdamse sociale wijkteams opgenomen. Prof. dr. Anna Nieboer van de Erasmus ... lees verder »


Benader Surinaamse ouderen als vriend‚ niet als hulpverlener

28 maart 2017

Een lezing over de transatlantische slavernij bracht ongeveer 30 vooral Surinaamse ouderen naar de bibliotheek in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Jeanette (68):  'Voorheen liep ik gewoon langs de bibliotheek en ging ik niet naar binnen. Maar sinds Ouderen in de Wijk kom ik hier geregeld op bezoek.'  Jeanette is bijna sinds de start ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 35