Ouderen in de wijk

'De bibliotheek is niet meer de organisatie van papier‚ maar van mensen'

11 december 2017

Bianca Rosa Gastaldo is gastvrouw voor Ouderen in de Wijk in de Amsterdamse wijken Banne, Molenwijk en Buitenveldert. De ouderen verschillen per wijk en hebben hun eigen problemen: 'In Buitenveldert is het: ik ben niet alleen, maar wel eenzaam. In Molenwijk is het: ik ben wel alleen, maar niet eenzaam'. Channa (68)  is trouw bezoekster van ... lees verder »


Het ministerie op werkbezoek in OBA Banne

11 december 2017

Ouderen in de Wijk wordt gefinancierd door de EU (EFMB-fonds) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Bij deze financiering hoort een administratieve en inhoudelijke verantwoording. De OidW-medewerkers moeten daardoor persoonlijke gegevens vragen wat soms tot terughoudendheid leidt van ouderen. De ouderen worden ... lees verder »


'Ouderen zijn van een generatie die niet gewend zijn om te vragen'

11 december 2017

Soms zijn de gastvrouwen in Ouderen in de Wijk extern aangetrokken, soms komen ze uit de interne organisatie. In Utrecht bijvoorbeeld was gastvrouw Ellen Henderik al in dienst van de Bibliotheek Utrecht en werd het een gecombineerde baan. Ellen werkte met kinderen en werkt nu ook met ouderen. 'Ouderen zijn hot tegenwoordig. Iedereen wil iets van ... lees verder »


Door de vergrijzing wordt eenzaamheid een groter thema

9 december 2017

Het Nationaal Ouderenfonds begon 80 jaar geleden als een vrijwilligersorganisatie en is inmiddels een professionele organisatie die samenwerkt met vrijwilligers, organisaties en bedrijven. Financierde het Ouderenfonds in het begin projecten, sinds 2000 voert het goede doel zelf projecten uit zoals de BoodschappenPlusBus, OldStars/wandelvoetbal, ... lees verder »


'Maar nu heb ik Bep‚ Ria en Nel. Die ken ik van de bibliotheek'

9 december 2017

Patricia Hamé is gastvrouw in de Bibliotheek Den Haag in Escamp. Patricia heeft haar sporen verdiend in het maatschappelijk werk en ze beschikt over een goed netwerk. Redenen waarom ze door een uitzendbureau werd benaderd voor de functie van gastvrouw voor Ouderen in de Wijk. Een schot in de roos. Patricia zoekt creatief en betrokken op allerlei ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  publicatie 1 t/m 5 van 54