Nieuw! Online programma en werkboek 'Klik & Tik. De tablet'

17 september 2018

Video-Klik-en-Tik.-De-tablet
Oefenen.nl presenteerde op 12 september in de Bibliotheek van Capelle a/d IJssel, het nieuwe online leerprogramma: Klik & Tik. De tablet.  Met de Klik & Tik-programma’s van Oefenen.nl kan iedereen op een laagdrempelige manier leren omgaan met de computer, het internet en sociale media. De Klik & Tik-programma’s zijn erg populair en worden ingezet, bij welzijnsorganisaties, cursussen lezen en schrijven, cursussen voor senioren en vooral in bibliotheken. OidW-ouderen krijgen op verzoek het werkboek Klik & Tik. De tablet.

Klik & Tik. De tablet en een handboek
Klik & Tik. De tablet is speciaal gericht op de groep mensen die nog weinig digitale vaardigheden hebben, maar voor wie de tablet een toegankelijker apparaat is dan de PC. Het gaat om het aanleren van vaardigheden om met de tablet te werken. Klik & Tik. De tablet richt zich vooral op senioren, omdat dat de grootste groep is die in bibliotheken de Klik & Tik-cursussen volgen.
Bij het programma Klik en Tik. De tablet behoort een werkboek waarmee ouderen thuis zelf of met begeleiding aan de slag kunnen gaan met hun tablet. Er is een handboek voor de Android en iPadgebruiker.
Het werkboek is gekoppeld aan onlineoefeningen die via Oefenen.nl beschikbaar zijn. Meer informatie hierover op: https://oefenen.nl/programma/klik_en_tik_de_tablet__android

Ouderen in de Wijk
Ouderen in de Wijk gaat aan alle OidW-deelnemers een werkboek voor de Android Tablet ter beschikking stellen. Hiermee wordt gestart gedurende de Week tegen Eenzaamheid. Dit gebeurt tijdens de OidW-inloopbijeenkomsten en tijdens OidW-Tabletcursussen. Als OidW-ouderen graag zelf thuis aan de slag willen dan wordt ook een werkboek ter beschikking gesteld.

 

 

 

« terug