Scriptiedatabank (archief)

De scriptiedatabank van Mira Media biedt een overzicht van verschillende scripties over media en culturele diversiteit. De scripties zijn thematisch gerangschikt en in zijn geheel te downloaden. Ook biedt de databank links naar relevante organisaties en onderzoeksinstellingen. De scriptiedatabank is niet alleen interessant voor scholieren en studenten die informatie nodig hebben voor een werkstuk of scriptie, maar ook voor journalisten, programmamakers, onderzoekers en andere professionals.

Diaspora en etnische media in Europa

Thema: Doelgroepmedia 

De positie van printmedia in Nederland die zich vooral op etnische groepen richten, is weinig florissant. Weliswaar verschijnen geregeld nieuwe titels, maar daar staat tegenover dat veel andere  magazines onregelmatig uitkomen of inmiddels zijn gestopt. Anjalie Ramkisor, studente communicatie aan de Haagse Hogeschool, vroeg zich of ... lees verder »


Van ’integratiediscours‚ naar ’burgerschapsdiscours‚

Thema: Beeldvorming 

Aan de hand van een analyse van de geschiedenis van het ‘integratiediscours’ vanaf de jaren ’70 in de Nederlandse politiek en het huidige discours tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010 wordt beargumenteerd dat er sprake is van een continuïteit in het spreken over ‘de ander’ en ‘integratie’. De theoretische analyse, op ... lees verder »


New Perspectives: A thesis on the interconnections between embodied feminist film theory and my personal experience of making a documentary film

Thema: Beeldvorming 

Om feministische documentaires te herdefiniëren, beschrijft dit proefschrift hoe theorieën van ‘belichaming’ de ervaring bij het maken van een documentaire kan beïnvloeden. De auteur relateert drie vragen van de documentaire film aan wat zij definieert als 'embodied film theory': Wat is de verantwoordelijkheid van de documentairemaker met oog op ... lees verder »


Role Models‚ Realistic Representatives or Stereotypes?

Thema: Beeldvorming 

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de representatie van Marokkaanse Nederlanders in de Nederlandse media. Dit onderzoek onderscheidt zich echter door te kijken naar wat Marokkaanse Nederlanders vinden van de manier waarop zij gerepresenteerd worden en welke ideeën er leven in de Nederlandse media over de rol die zij spelen in deze ... lees verder »


Diversiteit in de journalistiek?

Thema: Journalistiek 

Een studie van het verband tussen de berichtgeving over minderheden en hun aan- of afwezigheid in het journalistiek productieproces. In deze scriptie wordt nagegaan of er een verband bestaat tussen de vertegenwoordiging van minderheden in het journalistiek productieproces en de berichtgeving over deze minderheden. In een samenleving die steeds ... lees verder »


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  »  scriptie 1 t/m 5 van 92